The God Channel

The God Channel eller God TV är en ideell världsomspännande kristen kanal som finansieras av penninggåvor. Det får en bra klang i svenska öron eftersom “God TV” låter som en bra kanal. Strikt översatt innebär det “Gudskanalen” eller “Gud TV”. Syftet är att förmedla andligt och själsligt innehåll för mottagliga tittare.

Evangelium

Kanalen sänder evangelium av diverse evangelister. Billy Graham (1918-2018) var i många år en namnkunnig internationell profil med diverse åtaganden. Peter Ljunggren är en svensk man som predikat för kanalen.

Att titta på The God Channel

Man kan titta på The God Channel på tre sätt från Sverige:

1) Få kanalen inbakat i ett paket från Viasat som sänds via parabol

2) Se på kabeltevenätet som tillhandahålls av Tele2

3) Se inslag på internet med hjälp av deras hemsida

Eftersom kanalen är reklamfri slipper du zappa mellan kanalerna i reklampauserna. Du kan såldes ägna ditt tv-tittande åt kvalitativa informationsinhämtningar och inte kvantitativa diton.

Huvudkontor och lokalkontor

Huvudkontoren återfinns i Nordamerika (Orlando, Florida) samt i Europa (Plymouth, England, Storbritannien). Lokalkontor finns i Indien och Sri Lanka (Asien), Kenya, Ghana och Sydafrika (Afrika) samt slutligen i Australien (Oceanien). Inget kontor finns representerat i Sydamerika vilket gör det till en vit fläck tillika världsdel på kartan. TV-tittandet är koncentrerat till främst USA och Israel. God TV har omkring 200 anställda, verkställande direktör och president är Ward Simpson. Ward är även värd för programmet “Today with Ward” som står för “Idag med Ward”. 200 nationer och territorier bedöms ha tillgång till kanalens utbud, och så många som en halv miljard människor kan titta på programmet under ett dygn. Tablån är förlagd över hela dygnets timmar vilket gör kanalen attraktiv för hela den globala populationen. Oavsett när man stiger upp eller går till sängs kan man knappa in God TV och bevaka utbudet framför sin egen TV.